Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Upptäck Regnskogen mitt i centrala Göteborg

Regnskogen. Foto: Universeum
Regnskogen. Foto: Universeum
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 mar 2016

Nu presenterar Universeum i Göteborg sin största satsning någonsin, nämligen Regnskogen. Genom envandringsled kommer besökande att kunna följa Amasonfloden från dess ursprung högt uppe i Anderna och ner mot havet. För att besökarna ska få en så genuin regnskogsupplevelse som möjligt hittar man en stor bladning arter som ska illustrera djur- och växtarters anpassningar till olika levnadssätt. Detta skriver Universeum i ett pressmeddelande.

Med projektet förverkligas många av de idéer som inte kunde genomföras när Universeum byggdes. Målet är att ge en större gästupplevelse med mäktigare miljöer och fler djur, mer kunskapsspridning och ökad tillgänglighet, men även för att engagera, främst barn och ungdomar, i bevarandet av den biologiska mångfalden. Utställningen syftar dessutom till att öka kunskapen och intresset för Sveriges skogar och djur. Även naturen i vår närhet behöver vår omsorg.

Från första plan, som är Regnskogens botten, byggs ett träd som ska sträcka sig 25 meter upp i luften. Den högsta platån, som utgör trädets krona, kommer göra det möjligt för gäster som tar sig fram med eller på hjul eller att enkelt ta sig till toppen av Regnskogen. På plan två byggs vi en kanjonmiljö där det kommer att planteras ett stort antal nya växter, samt finnas massor av småfåglar, fjärilar och grodor att vandra bland.

Den nya Regnskogen har premiär den 8 juni 2016.