Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Många besökte Gothenburg Horse Show

Mässgolvet under EuroHorse och Gothenubrg Horse Show i helgen. Foto: Svenska Mässan
Mässgolvet under EuroHorse och Gothenubrg Horse Show i helgen. Foto: Svenska Mässan
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 mar 2016

EuroHorse och Gothenburg Horse Show är över för den här gången och evenemanget summerar 89 100 besökare under mässans pågående dagar i Göteborg. Detta skriver Svenska Mässan i ett pressmeddelande.

Förutom att utställare erbjöd försäljning av diverse hästrelaterade produkter avgjordes även världscupfinaler i både dressyr och hoppning, kringklasser och finaler i GP-ponnyn, samt Lövsta Future Challage, något som tros ha lockat många besökare.

- Världscupfinalerna är alltid något extra och i år satsade vi båda stort eftersom EuroHorse firade 25 år och Gothenburg Horse Show arrangerades för 40:e året i rad, säger Klas Pettersson, ansvarig för EuroHorse, och Tomas Torgersen tävlingsledare för Gothenburg Horse Show, i pressmeddelandet.

I år har man även slagit rekord i utställaryta, vilket innebär att EuroHorse är världens näst största hästmässa.

- Hästbranschen har vuxit kopiöst under de här åren – allt från hästtransporter och lastbilar till kläder och utrustning. Det är en fantastisk utveckling. Dessutom ser vi att allt fler besökare vill förkovra sig när de är här. Vårt paddockprogram växer för varje år och har i år har inslagen TV-sänts för första gången, säger Klas Pettersson.

2017 beräknas bli ett ännu hästigare år för Göteborg, då det först är världscupkval under Gothenburg Horse Show och EuroHorse i februari, sedan EM i hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspannskörning på Ullevi i augusti.

- Det ska bli superkul. Arbetet är redan igång för fullt, avslutar Klas Pettersson och Tomas Torgersen, som båda är engagerade i EM-organisationen.