Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Solvalla vill höja publikupplevelsen

Det nya servicecentret på Solvalla. Foto: Solvalla
Det nya servicecentret på Solvalla. Foto: Solvalla
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 mar 2016

Inför travsäsongen presenterar Solvalla tre nyheter för i år. Bland annat öppnar ett nytt servicecenter, samt att restaurangverksamheten tas över i egen regi. Den tredje nyheten är att en specialbyggd startbil kommer att finnas på plats och ge utvalda delar av publiken möjlighet att åka med och följ hästarna på nära håll under loppet.

– Solvalla har som mål att öka upplevelsen på plats genom att öka antalet travnära upplevelser och dessa tre nyheter kommer både ny och trogen publik att uppskatta, säger Mats Rosén tillfällig vd på Solvalla i pressmeddelandet.

Den specialbyggda startbilen, en Dodge Ram 3500 Crew Cab, kommer att ha nio sittplatser. Premiärtur för publiken blir under Jubileumspokalen 17 augusti.

Solvalla tar även över restaurangerna Kongressen, Bistron, Ströget, Valla Krog och Festvåningen i egen regi. Målsättningen är att maten ensamt ska kunna vara anledningen till ett Solvallabesök. Övertaget sker från och med 1 juli 2016.

-Det ställer otroligt stora krav på oss och vi vill själva ta ansvaret för vårt varumärke och på vilket sätt mat och dryck stödjer vår vision, säger Mats Rosén. 

Det ny byggda servicecentret kommer att finnas utanför restaurang Bistron. Där kommer Solvallas gäster att möta värdar som svarar på frågor om sport och spel. Premiären sker på Solvallas V75-finaler 2 april.