Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Intresset för DiscGolf ökar

I montern: Lars Jansson, representant från DiscGolfpark. Foto: Sanna Kesselfors
I montern: Lars Jansson, representant från DiscGolfpark. Foto: Sanna Kesselfors
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 mar 2016

 

Träffpunkt Idrott

I monter A 03:02 hittar vi DiscGolfPark, som är ett helhetskoncept som används för att bygga Discgolfbanor, eller frisbeegolfbanor. Konceptet inkluderar professionell bandesign samt all nödvändigt utrustning som är nödvändig för att bygga en variationsrik, underhållande och säker Discgolfbana.

Discgolf har funnits i Sverige sedan 1979, och har succesivt ökat i utövare under de senaste åren. Många har hört talas om ”frisbeegolf”, men än så länge har sporten inte lyckats nå ut till den breda massan, vilket är något som DiscGolfPark strävar efter och arbetar mot.

-DiscGolf är en sport för alla. Vi tror att inom några år har sporten utvecklats och nått ut till en bredare massa. Det är en billig sport och en medellång bana ligger mellan 60-80 meter med 9-18 hål, vilket innebär att även familjer kan spela tillsammans. Många är intresserade och känner till sporten, men har aldrig provat. Dock ser vi att DiscGolf är en utav de sporter som ökar med flest användare i Skandinavien, vilket är kul säger, säger Lars Jansson, representant på DiscGolfPark.