Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Ny sporthall i Flemingsbergsdalen

Sporthallen ingår i den nya stadsdelen Flemingsbergsdalen. Bild: Sweco Architects
Sporthallen ingår i den nya stadsdelen Flemingsbergsdalen. Bild: Sweco Architects
I anslutning till sporthallen byggs en Ica Maxi samt nya bostäder. Bild: Sweco Architects
I anslutning till sporthallen byggs en Ica Maxi samt nya bostäder. Bild: Sweco Architects
Publicerad av
Annika Wihlborg - 15 mar 2016

Vid årsskiftet 2016/2017 invigs en ny och annorlunda sporthall. Sporthallen byggs i tre plan ovanpå en nybyggd Ica Maxi butik i den nya stadsdelen Flemingsbergsdalen i Huddinge strax söder om Stockholm. Den nya sporthallen ska bland annat inrymma ett café, inomhusplaner för handboll, basket, badminton och innebandy samt ett sportcenter med läktare för drygt 350 åskådare.

Huddinge är en expansiv kommun, vilket inte minst märks i Flemingsberg, där den nya stadsdelen Flemingsbergsdalen byggs. Första spadtaget till den nya stadsdelen, som i en första etapp omfattar 185 hyreslägenheter, en Ica Maxi butik samt sporthallen, som byggs på uppdrag av Huddinge kommun. Flemingsbergsdalen ska bli en kunskapsstadsdel som kompletterar Stockholms innerstad. Den nya sporthallen blir en avgörande pusselbit som uppfyller stadsdelens fokus på miljö, hållbarhet, hälsa och kunskap.

 Sporthall i tre våningsplan

–Innanför entrén möts besökarna av en reception samt ett café i två våningsplan. I sporthallen anläggs två fullstora handbollsplaner som även kan användas för bland annat innebandy och innefotboll samt delas av på mitten för badmintonspel. Huddinge kommun har ännu inte bestämt exakt vilken typ av aktiviteter som ska äga rum på sporthallens tredje våningsplan. Lokalerna kan exempelvis användas för dansundervisning, brottning och gymverksamhet, säger Patrik Lindqvist, affärsutvecklare på Skanska.

– Byggnaden är i princip tät nu, snart påbörjas arbetet med invändiga installationer. På sporthallens fasad har Sweco Architects skapat ett storskaligt grafiskt mönster som illustrerar idrottsutövare i olika färgskalor, säger Patrik Lindqvist.

 

Fakta:

Flemingsbergsdalen etapp 1, nybyggnad av bland annat en sporthall i Flemingsberg

Byggherre: Huddinge kommun

Byggherreombud: Stronghold Invest

Beställare: SMEBAB Fastigheter

Arkitekt: Sweco Architects

Totalentreprenör: Skanska

Omfattning: 6000 kvadratmeter

Tidsplan: Byggstart november 2014, beräknas stå klart januari 2017

Byggkostnad: 330 miljoner kronor sammanlagt för stormarknaden och sporthallen

 

 

Annons