Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, okt, 17 2017
Senaste Nytt

Stödet till idrotten ökar med 133 miljoner

Idrottsminister Gabriel Wikström. Foto:Kristian Pohl/ Regeringskansliet
Idrottsminister Gabriel Wikström. Foto:Kristian Pohl/ Regeringskansliet
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 mar 2016

Under onsdagen bjöd idrottsminister Gabriel Wikström, Socialdemokraterna in till ett rundabordssamtal i Sveriges Riksdag för att diskutera idrottens roll i framtiden. Under samtalet diskuterades frågeställningar som till exempel utmaningar för allas möjlighet att delta i idrott, samt förväntningar på staten, regioner och kommuner. Detta skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

 

Stödet till idrotten ökar bland annat med 133 miljoner kronor 2016 för insatser främst inom barn- och ungdomsidrotten. Stödet ökar sedan med 144 miljoner kronor 2017 och med 163 miljoner kronor per år fr.o.m. 2018. Därutöver ökar stödet med 64 miljoner kronor 2016 för etablering av nyanlända. För samma ändamål avsätts 64 miljoner kronor per år fr.o.m. 2017. Det är några av de satsningar som görs.

 

- Idrottens betydelse för folkhälsan är en viktig utmaning att samtala kring, och här hoppas jag att idrottsrörelsen vill vara med och ta ansvar, säger idrottsminister Gabriel Wikström. Socialdemokraterna i pressmeddelandet.