Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Göteborgs nya multisportarena redo för invigning

Bild: Serneke.se
Bild: Serneke.se
Publicerad av
Rikard Aberg - 03 jul 2015

Efter drygt tre års byggtid är Nordens största multisportanläggning, vid namn Göteborgs Nya Arena, äntligen klar. I veckan fick Serneke godkänd entreprenad och den 10 juli öppnar arenan för allmänheten.

Göteborgs Nya Arena är en av Göteborgs största byggnader med en yta på 45 300 kvm. Arenan innehåller bland annat en skidanläggning inomhus, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, idrottsgymnasium, restaurang, hotell, gym, föreningslokaler, rehabklinik och testklinik för idrottare.

Arenan har byggts och utvecklats av Serneke och är bolagets största projekt hittills.
- Det har varit ett komplext projekt, men den otroliga laginsatsen har gjort att vi lyckats hålla både budget och tidplan, säger Conny Segerdahl, platschef på Serneke.

Idén till projektet kom till redan under 2000-talet när Sernekes VD Ola Serneke, Änglagårdsskolan och IFK Göteborg började diskutera möjligheten att ge unga förutsättningar att satsa på idrotten och träna året om.
- Det känns helt otroligt att arenan är klar nu. Nu har vi bevisat för alla dem som inte trodde på projektet att det faktiskt går och att vi kan. Att våra kostnader dessutom är lägre än budget och intäkterna är högre än vi räknat med gör det till ett riktigt mönsterprojekt, säger Ola Serneke, VD för Serneke.

Serneke äger anläggningen tillsammans med Prioritet Finans. Hyresgäster är Sodexo, Göteborgs Stad, Nordic Wellness, Aspero Idrottsgymnasium, Änglagårdsskolan, Intersport, IFK Göteborg Akademin, IFK Kliniken Rehab, Grunden BOIS och Aktivitus.

Annons