Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Högevall och LundaPride anordnar HBTQ-PoolParty

Bild: Lund.se
Bild: Lund.se
Publicerad av
Rikard Aberg - 12 maj 2015

Lördagen den 23:e maj kommer LundaPride hållas i Lund. Pride-festivalen startar kl 10 i Lundagård och kommer innehålla många olika aktiviteter under dagen och kvällen, ett av de större är ett Poolparty på Högevall! Detta samarbete mellan LundaPride och Högevall är ett av flera steg i Högevalls mål att bli en HBTQ-certifierad verksamhet som erbjuder hälsosam aktivitet för alla.

Klockan 19:00 öppnar Högevall sina dörrar och bjuder in till en kväll i regnbågens alla färger. Samtliga omklädningsrum på bottenplan kommer vara flex - en säker plats för alla kön och de som inte vill definiera sig. Traditionellt könade omklädningsrum kommer att erbjudas på övre plan. Ickenormativa badkläder välkomnas, så länge de är i badvänligt funktionstyg. Alla bassänger kommer vara öppna och man kan välja mellan en festlig stämning i äventyrsbadet där det spelas pop- och discomusik i färgglad belysning, och en avslappnad simning i träningsbassängen. Serveringen, Högevalls KRAV-märkta café, kommer vara öppet och en riktigt välkomnande miljö utlovas!

Detta alkoholfria event är ett unikt samarbete mellan Högevall och LundaPride. Högevall har under en längre tid jobbat för att göra badhuset till en säker plats för alla och LundaPride vet att just badhus är en arena där hbtq-personer kan riskera att utestängas.
- Vi vill att alla ska känna sig välkomna hos oss, oavsett läggning, ålder och ursprung, säger Eva Kronfält Thorvinger, kommunikatör på Högevall.

Högevall har sedan ombyggnaden för två år sedan haft två flexomklädningsrum, men då man nyligen såg att efterfrågan växte förtydligades skyltningen till omklädningsrummen med regnbågsfärgade skyltar.

- Det mottogs väldigt positivt både bland våra besökare och i sociala medier, fortsätter Eva Kronfält Thorvinger.

För några månader sedan hörde Högevall av sig till projektledarna för LundaPride och ville starta ett långsiktigt samarbete. Att inspirera alla som vill främja sin hälsa på i en stimulerande vattenmiljö ligger i linje med Högevalls vision och det var ur detta HBTQ-PoolPartyt växte fram.

Det är andra gången Pride i Lund anordnas och i år kommer det bli mycket större, säger arrangörerna. Dagen börjar 10:00 i Lundagård och kommer innehålla seminarium, workshops, artister, talare och massa andra aktiviteter runtom i Lund. Vid 16:30 är det dags för samling till den stora Prideparaden som ska gå genom centrala Lund med start 17.00. Efter Poolpartyt klockan 19-22:30 på Högevall avslutas dagen med en stor Pridefest på Klubb OUT på Mejeriet.

Annons